Schrack Technik d.o.o., Zagreb
  • LED

    LED Rasvjeta

    Schrack Technik vam nudi LED svjetla u najrazličitijim oblicima za atmosfersku rasvjetu i kreativne koncepte rasvjete. Ostvarite svoje ideje o rasvjeti i stvorite moderan dizajn rasvjete uz pomoć neizravne rasvjete pomoću LEDa.

Kako funkcionira LED rasvjeta

Svjetleće diode odnosno LED (Light Emitting Diode) rade na principu pretvorbe električnih signala u optičke (svjetlost) putem poluvodičkih elemenata.

Budući da sada postoji i veliki izbor dizajna za LED svjetla, kao što su SMD, COB (chip on board), Hi-Power, itd., informacije o vijeku trajanja su također različite i variraju od oko 25.000 sati do preko 50.000 sati. Međutim, kako bi se postigle te vrijednosti, potrebno je razumno hlađenje LED svjetala, budući da se ove brojke mogu brzo prepoloviti ili su samo djelić njih.

Varijante LED rasvjete

Prva LED svjetla bila su dostupna u crvenoj, žutoj i narančastoj boji.Bijelo svjetlo danas se može generirati na dva različita načina.

  • Jedna varijanta je mješanjemtri osnovne boje zajedno: crvene,zelene i plave (RGB).
  • Drugaje tako da plavi LED premažemo fosforom. Nijansa bijele boje od hladne ili dnevno bijele do tople bijele, definirana je slojem fosfora.

Odjel rasvjete u tvrtki Schrack Technik odgovoran je za optimalno osiguranje kvalitete LED svjetala. Pod vodstvom gospodina Vedrana Sterna, odjel za rasvjetu Schrack Technik Hrvatska razvija se u visokokvalitetan i učinkovit sektor u tvrtki!

 

LED rasvjeta je u posljednje vrijeme sve popularnija i to ne bez razloga

Životni vijek LED svjetala

Zbog dugog životnog vijeka (do 50.000 sati) i male potrošnje energije LED svjetala, troškovi nabave se amortiziraju u kratkom vremenu.

Potrošnja energije LED svjetala

90% manja potrošnja energije u usporedbi sa žaruljama sa žarnom niti samo je jedan nepobjediv argument za LED svjetala.

Moguća uporaba LED svjetala

Osim toga, LED svjetla se mogu koristiti na mnogo različitih načina, posebno na mjestima gdje uporaba konvencionalnih svjetiljki nije dopuštena zbog zaštite od požara. LED svjetla ne emitiraju IC ili UV zračenje i stvaraju malo topline. Iz tih razloga, LED svjetla su također posebno prikladna za upotrebu u trgovini hranom ili u ljekarnama. Općenito, LED svjetla mogu se koristiti vrlo svestrano; mogu se koristiti za reklamne panoe tvrtki, uličnu rasvjetu, rasvjetu izloga, rasvjetu dnevne sobe ili rasvjetu trgovine, posebno su pogodne za istaknute poruke.

Ekološka prihvatljivost LED svjetala

Još jedna prednost LED svjetala je njihova ekološka prihvatljivost. LED svjetla ne sadrže živu ni olovo te zahvaljujući svojoj energetskoj učinkovitosti manje zagađuju okoliš od ostalih izvora svjetlosti.

LED svjetiljke su stoga energetski učinkovite, ekološki prihvatljive, fleksibilne u uporabi te osim atmosferskog osvjetljenja omogućuju i raznolik dizajn rasvjete i dojmljive svjetlosne efekte.