Schrack Technik d.o.o., Zagreb

DATEC serija

FINA ZAŠTITA PODATKOVNIH MREŽA I SUSTAVA UPRAVLJANJA

Datec serija je specijalno dizajnirana za zaštitu DC sustava napajanja i kontrolnih/upravljačkih linija.
Elementi fine zaštite nalaze primjenu u zaštiti osjetljive opreme i moraju se instalirati što je moguće bliže opremi koju štite. U kombinaciji s odvodnicima Test klase 2 i/ili Test klase 3 pružaju optimalnu zaštitu od tranzijetnih prenapona.

Krajnji zaštitni uređaji T3

Za osjetljiva trošila, tj. krajnje uređaje elektroinstalacije, poželjna je i dodatna zaštita od prenapona.
Ovi krajnji zaštitni uređaji Klase T3 (stara oznaka „D“) ispituju se hibridnim naponsko-strujnim generatorom za testiranje odvodnika T3 pri čemu su definirane karakteristične vrijednosti napona praznog hoda Uoc i struje kratkog spoja Isc ispitnog izvora. Niska razina preostalog prenapona štiti krajnje uređaje od kvara.
Pri primjeni ovih krajnjih zaštitnih uređaja je bitno da od mjesta postavljanja zaštitnog uređaja do samog krajnjeg trošila nema više od 10m. Krajnji zaštitni uređaji puni smisao dobivaju ako su primijenjeni i odvodnici prenapona Klase T1 i Klase T2. Ideja je da prethodni odvodnici toliko ograniče prenapon da krajnji zaštitni uređaj može odraditi svoju funkciju bez da bude preopterećen energijom vala kojeg odvodi prema zemlji.

Serija DATEC

Dimenzije i shema

Tehnički podaci

PROTEC serija
PROTEC serija

Schrack Protec serija je kombinirani odvodnik, dakle u jednom kućištu nalazi se odvodnik struje munje i odvodnik prenapona

COMBTEC serija
COMBTEC serija

Primjena SCHRACK Combtec odvodnika prenapona je u slučaju da je potrebna razina zaštite od udara munje klase III ili IV (12.5

VARTEC serija
VARTEC serija

Primjena SCHRACK Vartec odvodnika prenapona je u svakoj novogradnji, odnosno u svakoj značajnijoj rekonstrukciji.

UAS serija
UAS serija

Schrack UAS serija je linija proizvoda koja se sastoji isključivo od odvodnika prenapona (T2).