Schrack Technik d.o.o., Zagreb

O nama

Pozicioniranje i značenje u Srednjoj Europi

Schrack Technik grupa je vodeća tvrtka u području tehnologije, proizvoda i rješenja u energetskoj tehnici, tehnici prijenosa podataka rasvjetnim rješenjima te fotonaponskim sustavima. Umrežavanje, optimiranje i sigurnost u korištenju energije i prijenosu podataka su težište našeg poslovanja.

Polazeći iz Austrije izgrađena je snažna mreža vlastitih tvrtki u 11 zemalja Srednje i Istočne Europe i osigurana odlična pokrivenost tržišta.
U 40 zemalja postoje regionalne partner tvrtke.

Schrack Technik grupa ima sjedište u Beču. Naši kupci koriste tehnički i cjenovno zaokruženu paletu proizvoda i usluga iz područja proizvoda sklopne tehnike za raspodjelu i korištenje električne energije na niskom naponu. Od preuzimanja tvrtke Highspeed Cabling naši kupci koriste i specijalističke proizvode i rješenja u području umrežavanja u informatičkoj tehnologiji.

Direktori tvrtke su Wilhelm Großeibl, Franz Gletthofer, Andreas Fichtenbauer. Predsjednik Uprave je Wilhelm Großeibl.

Prednosti u tržišnoj utakmici: kvalitetni proizvodi, kompetentni suradnici, osobna briga o kupcima i najbolja dostupnost robe.

Jedinstveni model Schrackovog uspjeha leži u objedinjavanju kvalitetnih proizvoda, tehnički kompetentnih suradnika koji posvećuju osobnu brigu kupcima, a sve preko besprijekorne logističke dostupnosti proizvoda.

Oko 60% suradnika je u prodaji i direktno je posvećeno tehničkom savjetovanju naših kupaca.

U suprotnosti s konkurencijom Schrack ne prodaje svoje proizvode preko regionalnih veletrgovaca, već preko vlastite mreže Vanjskih trgovaca. Na taj način smo dospjeli gotovo do svih elektroinstalatera, ožičavatelja, specijalista za umrežavanje i korisnika u industriji.

S 4 regionalna ureda (Zagreb, Osijek, Rijeka i Split) i pripadajućim skladištima otvorenima za kupce (Schrack Store), kao i sa mrežom vanjskih trgovaca u Hrvatskoj je brzo i kvalitetno ostvariva svaka želja kupca.

Raspoloživost robe je pojačana preko mreže Store-ova, u kojima se nalazi spremno za isporuku u dovoljnim količinama i više od 3.000 artikala, jer naši kupci često trebaju robu odmah i nenajavljeno.

Logistički procesi su tako definirani da naše stranke pouzdano prepoznaju po oznakama uz konkretni artikl garantiranu raspoloživost artikla.

Široka paleta proizvoda i tržišno vodstvo

Paleta proizvoda kreće od razdjelnih ormara, releja, zaštitinih prekidača, sklopnika, kabela do sigurnosne rasvjete i proizvoda najnaprednijih mrežnih tehnologija. Schrack je jedna od malobrojnih tvrtki koja svojom ponudom može u cijelosti pokriti sve potrebe elektroinstalatera. U strateški važnim područjima kao što su zaštitini prekidači, mrežna tehnika, sigurnosna rasvjeta i releji, Schrack je vodeći na tržištu. Visoka kvaliteta proizvoda i optimirana tehnička rješenja jačaju naše korisnike u odnosu na njihovu konkurenciju u tržišnoj utakmici.

Dioničari

Početkom 2015. godine Hannover Finanz je prodao svoje udjele u Schrack Technik grupi. Menadžment Schrack Technik preuzima većinski paket, a svi upravljački položaji ostaju nepromijenjeni.

Tvrtka ILAG dobiva manjinski udio.

"Suradnja s Hannover Finanz je bila vrlo uspješna u proteklih deset godina, a uvijek se zasnivala na fer odnosu jednakovrijednih partnera", dodaje Schrack CEO Wilhelm Grosseibl. "S ILAG-om, investitorom usmjerenim na dugoročni pristup te što je jako važno, investitorom s dugogodišnjom industrijskom pozadinom krećemo dalje", kaže Großeibl o ILAG-u.

ILAG
ILAG, Industrieliegenschaftenverwaltung AG, je tvrtka sa sjedištem u Beču, Austrija koja se bavi investicijskim ulaganjima u nekretnine i investicije s naglaskom na industrijski sektor. Korporacija, osnovana prije 25 godina, djeluje na područjima ulaganja u nekretnine, poljoprivredu i šumarstvo te ulaganja u energiju, hranu i visoke tehnologije u Srednjoj i Istočnoj Europi te Kanadi.

Schrack Technik d.o.o.

Biti najbolji i najpouzdaniji partner našim strankama u područjima koje pokrivamo našim proizvodima.

Definiranjem prelomnica u našim ciljevima, kao i stalnim mjerenjem i vrednovanjem ostvarenih rezultata, te provođenjem mjera u definiranom vremenskom intervalu omogućena nam je precizna spoznaja o kvaliteti napredovanja prema cilju.

Naša politika kvalitete i odnosa prema okolišu jasno je definirana u poslovnim procesima i postupcima. Provođenje politike kvalitete se baš kao i ostvarenje ostalih poslovnih ciljeva u pravilnim vremenskim procesima mjeri, vrednuje, a primjećena odstupanja se ispravljaju.

Izgrađeni sustav pružanja usluga korisnicima i stalni nastavak razvoja naših proizvoda prioritet su u kulturi poslovanja naše tvrtke. Naši uređaji i proizvodi osiguravaju besprijekorno funkcioniranje i visoku zaštitu ljudi i uređaja, počevši od priključka na mrežu sve do sigurnog nadzora svakog pojedinog potrošača. 
Visokom kvalitetom proizvoda i prenošenjem našeg znanja i iskustva u primjeni, bilo u direktnom i osobnom kontaktu na  lokaciji kupca ili pak u poslovnici u Store-u, pomažemo našim korisnicima u uspješnom i kvalitetnom tržišnom natjecanju

Naše stranke stoje u središtu našeg djelovanja. Osluškujemo potrebe naših kupaca i doprinosimo sistematičnošću naših procesa njihovom konačnom uspjehu na tržištu.

Na izvoru smo tehnologije i prosljeđujemo naša znanja našim korisnicima (projektanti, instalateri...)

Nastojimo biti brzi i precizni u savjetovanju kroz papirnate podloge, u osobnom razgovoru, odnosno uvijek dostupni preciznim podacima preko elektroničkih medija i web stranice.

Kroz visoku samoodgovornost, jasno zadane ciljeve i njihovo doslijedno slijeđenje svi suradnici su svjesni strateških ciljeva tvrtke i prepoznaju svoj konkretan doprinos i značenje u ostvarenju istih.

U služenju naših korisnika podupiremo naše suradnike školovanjima u potrebnim područjima, osiguravajući im tako mogućnost kompetentnog i stručnog obavljanja radnih zadataka. Time osiguravamo i stabilnost njihovih radnih mjesta.

Iz povijesti Schrack Technik

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kompanija je iznikla iz Schrack AG, priznatog branda u industrijskoj povijesti.
Još je davne 1914. Dr. Eduard Schrack izumio stereometrijski optički uređaj, a 1918. pokreće prvu industrijsku proizvodnju radio cijevi u Austriji.
Schrack AG osnovan je 1920. Kroz slijedećih nekoliko desetljeća ustrajno radi na razvoju, proizvodnji i prodaji sustava telefonije, radio opreme, sigurnosne opreme te protupožarnih sustava. Tijekom svoje duge povijesti Schrack se razvio u kompaniju koja kombinira vrhunska rješenja sa snažnim brandom.
Kompanija stalno širi paletu svojih proizvoda. Početkom 1990. su učinjeni i prvi koraci u širenju prema Istočnoj Europi.
Krajem 2002. Schrack preuzima austrijsku kompaniju “Highspeed Cabling”, integrirajući je potpuno u postojeću organizaciju.
2005. godine Management tim i Hannover Finanz gruppe osamostaljuju kompaniju.